Milieu

We proberen ons steentje bij te dragen om onze planeet te redden voor onze kinderen en er zijn veel zaken die we als bedrijf kunnen doen, die zelfs vrij goede investeringen zijn. Onze filosofie is om beter te zijn dan de normen en voorschriften en we dagen andere bedrijven uit hetzelfde te doen! Waarom niet milieuvriendelijk zijn als u geen comfort opgeeft en daarbij ook nog eens geld kan besparen?

Om ons energieverbruik op kantoor bij te brengen, zijn we nu officieel energieproducent met een installatie van 43.000 kWh aan zonnepanelen. De installatie is ook schaalbaar om aan toekomstige eisen te voldoen ook met de mogelijkheid om bijvoorbeeld elektrische auto’s op te laden. Onze productie staat gelijk aan een besparing van ongeveer 30 ton CO2 per jaar of ook wel  ongeveer 11.000 liter diesel.

De complete installatie aan zonnepanelen heeft een terugverdientijd van minder dan 10 jaar, dus groen zijn is niet noodzakelijk een slechte investering!

We investeren in auto’s en lichte vrachtwagens die op CNG rijden, dit noemt men ook wel gecomprimeerde aardgas. CNG is misschien nog steeds een fossiele brandstof, maar het is veel beter dan Diesel en Benzine als men denkt aan emissies. Volgens de CREG-studie: stoot CNG 75% tot 90% minder stikstofoxide en fijne deeltjes uit, maar ook 7% tot 16% minder CO2. Dit betekent dat op dit moment CNG misschien wel de meest milieuvriendelijke manier is om uw auto van energie te voorzien, aangezien de productie (en recycling) van batterijen (nog) geen zeer milieuvriendelijk proces is. Bovendien kunnen CNG-gaswagens ook op biogas werken, waardoor ze CO2-neutraal kunnen zijn, dus dit is een zeer interessante manier om auto’s voor de toekomst aan te drijven.

Wij zijn het eerste bedrijf in België dat betaalbare energie-neutrale woningen (Zero Energy Houses) kan aanbieden met een zeer hoog wooncomfort maar ook binnenkort Zero Energy Apartments. We hebben al een project met 16 van deze huizen gerealiseerd in ons “Epinois” project in Soignies. We zijn nu bezig met het grotere “Heris” project met 52 Zero Energy-huizen, waar we ook de Zero Energy appartementen introduceren. Dit is ons eigen concept dat reeds bestaande technieken en technologieën combineert. Hierdoor bekomen wij een kostenefficiënt eindproduct dat in prijs kan concurreren met traditionele constructies, veel lagere vaste kosten (elektriciteit, water,…) heeft en een beter wooncomfort biedt.

Meer informatie hierover is te vinden op: www.zeroenergyhouse.be en www.heris.be.